a a a    Nettstedkart
Forsiden / Toppmeny / Hjertelig velkommen!

Hjertelig velkommen!

 Rasteplass med fin utsikt
Fint å strekke på beina ved Den gamle mester                         Foto: Frode Hansen
Vi som bor i denne kommunen er svært stolte over den naturflotte bygda vår. Vi deler gjerne opplevelsen med flere og ønsker turister velkommen til oss. Stopper du for eksempel ved den gamle fredede eika "Den gamle mester" beskrevet av dikterpresten Jørgen Moe i diktet med samme navn, vil du se rett over på Villa Fridheim, mest kjent fra TV serien Soria Moria som ble sendt på NRK for noen år tilbake.

Videre ser du det kjente alpinsenteret Norefjell i bakgrunnen. Norefjell er vel verd et besøk sommerstid også, og på en varm sommerdag er det svalende og godt å ta seg en tur opp i høyden.

Men du har egentlig ikke sett hvor flott det er i Krødsherad før du har tatt deg en tur utpå Krøderfjorden, med for eksempel turistbåten M/S Kryllingen, og tatt bygda i øyesyn fra "sjøsida". Krøderfjorden er dessuten fin å bade i, og vi har flere tilrettelagte badeplasser. Kano kan leies, og det er i det hele tatt mye rekreasjon å hente langs og på innsjøen vår.

Liker du å gå turer på oppmerkede stier, har vi flere av det slaget her hos oss. Av andre aktiviteter du bør prøve er en tur med veteranjernbanen Krøderbanen. Eller hva med et slag golf på 18-hulls anlegget som ligger ved foten av Norefjell?

I nærområdet ellers har vi kunstnerhjemmene til Christian Skredsvig og Th. Kittilsen rett på andre sida av Norefjell i Sigdal kommune. Der finnes det også en go-kart bane for den som måtte være interessert i å prøve seg som sjåfør.

Skiløper i sol på full fart mot Krøderfjorden
Bilde hentet fra filmen.
Kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad har, i samarbeid med Buskerud fylkeskommune, produsert en profileringsfilm for Midt-Buskerud. Bakgrunn for denne satsingen var at det i etterkant av World cup arrangement i 2009 ble avdekket er behov for å profilere regionen visuelt via TV-bilder, internett og sosiale media.

Vil du se den kan du
klikke her!


 
 
Leter du etter et sted å overnatte i Krødsherad?       Turforslag på Norefjell Utskriftsversjon Utskriftsversjon

Publiseres med eRedaktør